Geen verplichte zorg maar wel ondersteuning nodig? Ga naar:

Familievertrouwenspersonen PLUS logo
Beeldmerk header

Klachten

Ben je ontevreden of heb je een klacht?

Het kan voorkomen dat je niet tevreden bent of klachten hebt over de familievertrouwenspersoon. Dit kun je natuurlijk bespreken met jouw familievertrouwenspersoon. Als je er niet samen uitkomt, kun je jouw kritiek of klacht vertellen aan de directeur-bestuurder van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen. Dit doe je door te bellen naar het landelijk bureau (030-271 23 18) of door te mailen naar info@familievertrouwenspersonen.nl.

Is je klacht daarna niet opgelost? Dan kun je terecht bij de onafhankelijke Klachtencommissie Familievertrouwenspersonen. Hoe dit precies gaat, lees je in de klachtenprocedure.

Vind een familie­vertrouwens­persoon

Neem rechtstreeks contact op met een familie­vertrouwens­persoon als je een naaste bent van iemand:

die verplichte zorg ontvangt met een zorgmachtiging of crisismaatregel.

voor wie een zorgmachtiging of crisismaatregel in voorbereiding is.

die is opgenomen op een accommodatie waar ook verplichte zorg wordt gegeven.

Geen verplichte zorg, wel ondersteuning nodig?

Ook in situaties die niets met verplichte zorg te maken hebben, kunnen naasten van mensen met ernstige psychische aandoeningen behoefte hebben aan ondersteuning van een familievertrouwenspersoon.

Stichting Familie­vertrouwens­personen PLUS ondersteunt naasten van patiënten/cliënten van instellingen, organisaties en gemeentes die een contract met de stichting hebben.

Contact met een familievertrouwenspersoon

Als je niet zeker weet of je bij ons terechtkunt of bij wie precies, kun je ons telefonisch (10 ct per minuut) een korte vraag stellen. Je kunt ook een e-mail sturen. Een familie­vertrouwens­persoon neemt dan contact met je op.

0900 – 333 2222 
Stuur een mail

Contact met het landelijk bureau

Het bureau van de Landelijke Stichting Familie­vertrouwens­personen is gevestigd in Utrecht. Neem contact op met het bureau als je informatie zoekt over de stichting.

Maliebaan 87
3581 CG Utrecht

030 – 271 23 18
Stuur een mail

© Stichting Familievertrouwenspersonen

Privacyverklaring
Cookieverklaring