Geen verplichte zorg maar wel ondersteuning nodig? Ga naar:

Familievertrouwenspersonen PLUS logo
Beeldmerk transparant half
Beeldmerk header

Nieuws

5 november 2024

Aline Pastoor nieuwe directeur-bestuurder Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen

Per 16 september 2024 is Aline Pastoor aangetreden als directeur-bestuurder van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen. Ze volgt Gert Boeve op, die anderhalf jaar als interim-directeur verbonden was aan de stichting. Met haar werkervaring als directeur-bestuurder van het samenwerkingsverband voor passend onderwijs, als gemeenteraadslid en op het ministerie van onderwijs, brengt Aline brede ervaring mee die waardevol is voor onze stichting. 

 Aline Pastoor

Aline’s loopbaan draait om het ondersteunen van maatschappelijk kwetsbare groepen. “Mijn drijfveer is het helpen van mensen om regie over hun leven terug te krijgen,” zegt Aline. Deze visie sluit naadloos aan bij het werk van de familievertrouwenspersonen, die naasten van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening ondersteunen.  

Aline kijkt ernaar uit om de stichting verder te versterken. “Veel naasten weten nog niet van ons bestaan, terwijl ze wel behoefte hebben aan ondersteuning en daar vanuit de Wvggz recht op hebben. Daarom is het belangrijk dat we onze bekendheid vergroten, zodat naasten ons beter vinden. Het is nodig dat we een constante factor zijn in (Wv)ggz-instellingen. Als naasten al voor een crisis betrokken zijn, kan wellicht een opname voorkomen worden. Eenmaal betrokken bij de behandeling van de patiënt, kan dat het herstel bespoedigen of een terugval voorkomen. En dat vermindert de druk op de GGZ."

Aline gaat vol vertrouwen samen met haar team en netwerk aan de slag om de organisatie verder te ontwikkelen en de positie van familievertrouwenspersonen te versterken.   

Vind een familie­vertrouwens­persoon

Neem rechtstreeks contact op met een familie­vertrouwens­persoon als je een naaste bent van iemand:

die verplichte zorg ontvangt met een zorgmachtiging of crisismaatregel.

voor wie een zorgmachtiging of crisismaatregel in voorbereiding is.

die is opgenomen op een accommodatie waar ook verplichte zorg wordt gegeven.

Geen verplichte zorg, wel ondersteuning nodig?

Ook in situaties die niets met verplichte zorg te maken hebben, kunnen naasten van mensen met ernstige psychische aandoeningen behoefte hebben aan ondersteuning van een familievertrouwenspersoon.

Stichting Familie­vertrouwens­personen PLUS ondersteunt naasten van patiënten/cliënten van instellingen, organisaties en gemeentes die een contract met de stichting hebben.

Contact met een familievertrouwenspersoon

Als je niet zeker weet of je bij ons terechtkunt of bij wie precies, kun je ons telefonisch (10 ct per minuut) een korte vraag stellen. Je kunt ook een e-mail sturen. Een familie­vertrouwens­persoon neemt dan contact met je op.

0900 – 333 2222 
Stuur een mail

Contact met het landelijk bureau

Het bureau van de Landelijke Stichting Familie­vertrouwens­personen is gevestigd in Utrecht. Neem contact op met het bureau als je informatie zoekt over de stichting.

Maliebaan 87
3581 CG Utrecht

030 – 271 23 18
Stuur een mail

© Stichting Familievertrouwenspersonen

Privacyverklaring
Cookieverklaring