Geen verplichte zorg maar wel ondersteuning nodig? Ga naar:

Familievertrouwenspersonen PLUS logo
Beeldmerk header

Jouw privacy

Jouw privacy

De stichting Familievertrouwenspersonen houdt zich aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wij bewaren sommige gegevens van jou. Welke dit zijn, lees je in de privacyverklaring.

De familievertrouwenspersoon maakt van jouw hulpvraag een dossier. Daarin staan alleen de persoonsgegevens die hij/zij nodig heeft om jouw hulpvraag te behandelen. Niemand mag dit dossier inzien behalve de familievertrouwenspersoon en jijzelf. Als er vervanging nodig is, geeft de familievertrouwenspersoon een collega toestemming om jouw hulpvraag over te nemen. Deze vervanger zal altijd jouw toestemming vragen om jouw gegevens in te zien.

Dossiers blijven vijf jaar bewaard. Daarna worden jouw gegevens vernietigd. In bijzondere situaties kan een leidinggevende toegang hebben tot een dossier, bijvoorbeeld als er een klacht is over de familievertrouwenspersoon. Een aantal administratiegegevens wordt door de stichting verwerkt in tabellen. De familievertrouwenspersoon levert deze gegevens anoniem aan.

Wil je jouw gegevens inzien, wijzigen of vernietigen?

Je kunt jouw familievertrouwenspersoon vragen om:

Jou een afschrift van je gegevens te geven.

Wijzigingen aan te brengen in jouw gegevens.

Al je gegevens te vernietigen.

Je kunt dit ook vragen in een mail of door een brief te sturen naar het bureau van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen. Binnen vier weken ontvang je een schriftelijk antwoord. Wil je wijzigingen aanbrengen in jouw gegevens, geef dan aan wat er gewijzigd moet worden.

Vind een familie­vertrouwens­persoon

Neem rechtstreeks contact op met een familie­vertrouwens­persoon als je een naaste bent van iemand:

die verplichte zorg ontvangt met een zorgmachtiging of crisismaatregel.

voor wie een zorgmachtiging of crisismaatregel in voorbereiding is.

die is opgenomen op een accommodatie waar ook verplichte zorg wordt gegeven.

Geen verplichte zorg, wel ondersteuning nodig?

Ook in situaties die niets met verplichte zorg te maken hebben, kunnen naasten van mensen met ernstige psychische aandoeningen behoefte hebben aan ondersteuning van een familievertrouwenspersoon.

Stichting Familie­vertrouwens­personen PLUS ondersteunt naasten van patiënten/cliënten van instellingen, organisaties en gemeentes die een contract met de stichting hebben.

Contact met een familievertrouwenspersoon

Als je niet zeker weet of je bij ons terechtkunt of bij wie precies, kun je ons telefonisch (10 ct per minuut) een korte vraag stellen. Je kunt ook een e-mail sturen. Een familie­vertrouwens­persoon neemt dan contact met je op.

0900 – 333 2222 
Stuur een mail

Contact met het landelijk bureau

Het bureau van de Landelijke Stichting Familie­vertrouwens­personen is gevestigd in Utrecht. Neem contact op met het bureau als je informatie zoekt over de stichting.

Maliebaan 87
3581 CG Utrecht

030 – 271 23 18
Stuur een mail

© Stichting Familievertrouwenspersonen

Privacyverklaring
Cookieverklaring